Olet varmasti törmännyt sivustollamme oleviin SEO työkaluihin kuten Meta tagi generaattori ja Meta tagi analysaattori joiden avulla voit luoda meta tagit ja analysoida sivustollasi olevat meta tagit. Meta tag eli siis myöhemmin tässä artikkeli mainittu Meta tagi on pieni tiedon jyvänen hakukoneille jolla voidaan kertoa esimerkiksi sivuston otsikko, kuvaus, luonti päivämäärä ja muokkaus päivämäärä. Meta tagi on siis tiedon lähde hakukoneille ja niihin syötetty tieto on näkyvillä hakukoneiden hakutuloksissa. Meta tageja on useita erilaisia ja niillä voidaan tarjota hakukoneille erilaisia tietoja sivustosta, tässä listaus erilaisista meta tageista.
<meta charset="utf-8"> <title>SIVUSTON OTSIKKO</title> <meta name="Description" CONTENT="SIVUSTON KUVAUS"> <meta name="robots" content="noindex,nofollow"> <- Enään ei tarvitse lisätä "index/follow" tagia* <meta name="google" content="notranslate"/> <- Tämän avulla voidaan ohjatasuoraan oikeaan kieliversioon <meta name="google" content="nopagereadaloud"/ > <- Tämä kieltää googlea lukemasta sivua ääneen <meta name="rating" content="adult"/> <- Poistaa hakutuloksen googlen SafeSearch osiosta
Tutustu myös googlen blogiin jossa kerrotaan tarkemmin mitä META tageja google oikein ymmärtää ja mitä ei enään käytetä.
* Index/Follow tagia ei enään käytetä koska jokainen sivu indeksoidaan, tuon tagin avulla voidaan määrittää jokin sivu niin ettei sitä tule indeksoida ollenkaan.
Käydään sitten läpi mitä nämä META tagit ja tiedon rippeet hakukoneille oikein tarkoittaa ja miten sinä voit hyötyä niistä, tärkeimmät META tagit ovat otsikko ja kuvaus, ilman näitä kahta tagia et voi saavuttaa sivustollasi helposti hyviä hakutuloksia. Muista myös lukea miten kirjoitetaan hakukoneoptimoitua tekstiä artikkelimme, teksti sisällöllä on eniten merkitystä kun tehdään hakukoneoptimointia.
<title>OTSIKKO</title>
<meta name="Description" content="SIVUSTON KUVAUS">
Nämä tulisi syöttää jokaiselle sivulle, mikäli sinulla on käytössä jokin sisällönhallinta järjestelmä kuten WordPress niin saat nämä luotua esimerkiksi Yoast SEO lisäosalla. Muillekin sisällönhallinta ohjelmistoille löytyy omat SEO lisäosat joiden avulla saat luotua META tiedot helposti.
Meta otsikkoon voidaan myös syöttää emojeita HTML koodin avulla Meta otsikko on se minkä ihminen näkee ensimmäisenä hakutuloksesta ja hyvä META otsikko houkuttelee ihmisen klikkaamaan sitä, 20% hakukoneoptimoinnista tapahtuu meta otsikoilla eli mitä enemmän sinun otsikkoa klikataan sen paremmin se nousee sillä hakusanalla ylös päin googlessa, eli meta otsikoihin kannattaa panostaa. Meta otsikon pituus tulisi olla vähintään 10 merkkiä ja enintään 70 merkkiä pitkä (huomioi emojin koodi on vain 1 merkki)
Meta kuvaus on lyhyt esittely mitä sisältöä sivustollasi on, meta kuvaus on joskus myös yhtä tärkeä kuin otsikko mutta yleisesti otsikoihin kannattaa panostaa enemmän. Meta kuvauksen pituus tulisi olla vähintään 100 merkkiä ja enintään 300 merkkiä pitkä. Meta kuvaukseen kerrotaan lyhyesti sivun sisältö.
Me voidaan kertoa hakukoneille asioita mitä me halutaan että he tekevät sivustollamme, me voidaan lisätä robots meta tagi ja sen lisäksi voidaan lisätä suoraan "google" tai "yahoo" etc ja kertoa ettemme halua kyseisen robotin tekevän tiettyjä asioita sivustollamme.
1) <meta name="robots" content="noindex,nofollow"> ?EUR> 3) <meta name="google" content="nopagereadaloud"/> 4) <meta name="rating" content="adult" />
1) Roboteille voidaan kertoa että emme halua heidän indeksoivan sivustoamme
2) Tämä kertoo googlelle että kyseisen sivun sisältö ei välttämättä ole sillä kielellä millä käyttäjä todennäköisesti haluaa sen lukea, google tarjoaa tällöin linkin käännöksen suoraan hakutuloksessa. Tämä auttaa sinua tarjoamaan ainutlaatuista ja vakuuttavaa sisältöä paljon suuremmalle käyttäjäryhmälle. Kun lisäät tämän meta tagin se kertoo googlelle ette halua sen kääntävän tätä sivua jolla tagi on lisättynä.
3) Tämä estää googlea lukemasta sivuasi ääneen jos kävijä ohjaa laitetta ääni komennoilla "Lue tämä sivu" tai "Lue se".
4) Tämän tagin avulla voidaan ilmoittaa googlelle että sivulla on sellaista sisältöä mitä et halua löytyvän "SafeSearch" tuloksissa.
Seuraamalla meitä sosiaallisessa mediassa saat tietoosi aina uusimmat vinkit, työkalut ja oppaat.
Seuraa meitä Facebookissa:
Seuraa meitä Twitterissä:
Poista 24 tunniksi: